Merengue Taart Ah

Merengue Taart Ah

Aardbeien merengue taart Taart, Desserts, Cake desserts
Aardbeien merengue taart Taart, Desserts, Cake desserts from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Wat is Merengue Taart?

Merengue taart is een heerlijk dessert dat bestaat uit een knapperige meringuebodem, romige vulling en vers fruit naar keuze. Het is een luchtige en zoete lekkernij die perfect is voor speciale gelegenheden of gewoon als traktatie voor jezelf. Deze taart is gemakkelijk te maken en ziet er prachtig uit op elke feesttafel.

Ingrediënten

Om een heerlijke Merengue taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

Bereidingswijze

Volg deze eenvoudige stappen om een heerlijke Merengue taart te maken:

Stap 1: Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius.

Stap 2: Maak de meringue

Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom stijf. Voeg geleidelijk de fijne kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend en stevig is. Voeg de maïzena en witte wijnazijn toe en klop nog even door.

Stap 3: Vorm de meringuebodem

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het meringuemengsel op de bakplaat en vorm een cirkel van ongeveer 20 cm doorsnee. Maak een kuiltje in het midden van de cirkel om de vulling straks in te doen.

Stap 4: Bak de meringue

Bak de meringue in de voorverwarmde oven gedurende 1,5 uur. Zet daarna de oven uit en laat de meringue volledig afkoelen in de oven. Hierdoor wordt de meringue knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant.

Stap 5: Maak de vulling

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom over de afgekoelde meringuebodem en strijk het glad.

Stap 6: Voeg het fruit toe

Snijd het fruit naar keuze in plakjes of stukjes. Leg het fruit bovenop de slagroomvulling en druk het voorzichtig aan.

Stap 7: Serveer en geniet

Snijd de Merengue taart in punten en serveer direct. Geniet van deze heerlijke en feestelijke traktatie!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van Merengue taart kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de grootte van de porties. Hieronder vind je een algemene schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 300-400
  • Vet: 20-30 gram
  • Koolhydraten: 30-40 gram
  • Eiwit: 3-5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Merengue taart een heerlijke traktatie is, moet het met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge suiker- en vetgehalte. Het fruit dat op de taart wordt gebruikt, kan echter bijdragen aan de inname van vitamines, mineralen en antioxidanten. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet te volgen en te genieten van zoete traktaties als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 1,5 uur

Totaal: 1 uur en 45 minuten

Conclusie

Merengue taart is een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is en er prachtig uitziet. Met een knapperige meringuebodem, romige vulling en vers fruit is het een traktatie die je niet wilt missen. Geniet van deze feestelijke taart bij speciale gelegenheden of gewoon als verwennerij voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *