Hartige Taart Prei Gehakt Spek

Hartige Taart Prei Gehakt Spek

Guggenheim Museum Ersticken Stevenson preitaart met bladerdeeg
Guggenheim Museum Ersticken Stevenson preitaart met bladerdeeg from victoriana.com
victoriana.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram koude boter

– snufje zout

– 3 eetlepels koud water

Voor de vulling:

– 1 prei

– 250 gram gehakt

– 100 gram spek

– 2 eieren

– 200 ml crème fraîche

– 100 gram geraspte kaas

– zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg. Meng de bloem, boter en zout in een kom tot een kruimelig mengsel. Voeg vervolgens het koude water toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De vulling voorbereiden

Snijd de prei in dunne ringen en bak deze in een koekenpan met wat olie tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak ook het spek in een andere pan knapperig. Laat het gehakt, spek en prei even afkoelen.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een ronde lap van ongeveer 3 mm dik. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

Stap 4: De vulling toevoegen

Verdeel het gehakt, spek en prei over de bodem van de taartvorm. Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling in de taartvorm. Strooi tot slot de geraspte kaas over de taart.

Stap 5: De hartige taart bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de hartige taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de oven en laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Energie: 425 kcal

Vet: 29 gram

Verzadigd vet: 14 gram

Koolhydraten: 23 gram

Suiker: 2 gram

Vezels: 2 gram

Eiwit: 18 gram

Zout: 1 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met prei, gehakt en spek bevat veel eiwitten, waardoor het een goede bron van voedingstoffen is. Prei is rijk aan vitamine C en vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Het gehakt en spek bevatten veel eiwitten en ijzer, wat belangrijk is voor de spieren en het immuunsysteem. De hartige taart is een smakelijke en voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *