Hartige Taart Koopmans Gehakt

Hartige Taart Koopmans Gehakt

Hartige taart met wokgroente en kip shoarma Familie over de kook
Hartige taart met wokgroente en kip shoarma Familie over de kook from familieoverdekook.nl
familieoverdekook.nl

Beschrijving

Wat is een hartige taart?

Een hartige taart is een heerlijk gerecht dat perfect is voor lunch, diner of als bijgerecht. Het is een taart gemaakt van deeg, gevuld met hartige ingrediënten zoals gehakt, groenten en kaas. Het is een veelzijdig gerecht dat je naar eigen smaak kunt aanpassen. In dit recept gebruiken we gehakt als hoofdingrediënt, maar je kunt ook kiezen voor kip, vis of vegetarische opties.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 gram bloem
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een springvorm (24 cm) in met boter of gebruik bakpapier.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot het deeg kruimelig wordt. Voeg geleidelijk melk toe en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een dunne laag en bedek de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg.

Stap 2: Het gehakt bakken

Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de paprika, courgette en champignons toe en bak tot ze zacht zijn. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, peper en zout.

Stap 3: De vulling maken

Klop in een aparte kom de eieren los met de melk. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed. Voeg het gehaktmengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.

Stap 4: De taart bakken

Giet het gehaktmengsel in de met deeg beklede springvorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de taart goudbruin is en stevig aanvoelt.

Stap 5: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze iets afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt. Serveer de hartige taart warm of op kamertemperatuur. Snijd in punten en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 450
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwit: 24 gram
  • Vezels: 3 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart met gehakt is niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Gehakt is een goede bron van eiwitten en bevat belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, zink en vitamine B12. Groenten zoals paprika, courgette en champignons zijn rijk aan vitamines en mineralen, en dragen bij aan een gezond voedingspatroon.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *