Monchou Taart Maken Met Kersen

Monchou Taart Maken Met Kersen

Monchou taart met kersen Recept Betty's Kitchen
Monchou taart met kersen Recept Betty's Kitchen from bettyskitchen.nl
bettyskitchen.nl

Ingrediënten:

  • 200 gram bastognekoekjes
  • 100 gram roomboter
  • 500 gram monchou
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 blik kersen op siroop
  • 2 eetlepels maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Bodem:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de bastognekoekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller.

3. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.

4. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter.

5. Bedek de bodem van een springvorm met het koekjesmengsel en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

6. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Vulling:

7. Mix de monchou, suiker, eieren en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.

8. Haal de springvorm uit de koelkast en giet het monchoumengsel eroverheen.

9. Strijk de bovenkant glad met een spatel.

10. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of totdat de bovenkant stevig is.

Topping:

11. Laat de taart volledig afkoelen in de springvorm.

12. Giet de kersen af, maar bewaar de siroop.

13. Meng de maïzena met een beetje water in een kommetje totdat er een papje ontstaat.

14. Verwarm de kersensiroop in een pannetje op laag vuur.

15. Voeg het maïzenapapje toe aan de siroop en blijf roeren totdat het mengsel indikt.

16. Giet het kersensiroopmengsel over de afgekoelde taart.

17. Verdeel de kersen gelijkmatig over de taart.

Opstijven:

18. Zet de taart in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.

Serveren:

19. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.

20. Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm.

21. Verdeel de opgeklopte slagroom over de taart.

22. Snijd de monchou taart in mooie punten en serveer.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 350

Vetten: 20 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwitten: 6 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze monchou taart bevat monchou, dat rijk is aan calcium en eiwitten, wat bijdraagt aan sterke botten en spieren.

De kersen in de taart zijn een goede bron van antioxidanten, vitamines en mineralen, en kunnen helpen bij het verlagen van ontstekingen en het verbeteren van de spijsvertering.

De slagroom in de topping bevat vetten die essentieel zijn voor het lichaam, maar het is belangrijk om hier met mate van te genieten.

Bereidingstijd:

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Oventijd: 30 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totale tijd: 5 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *