Sneeuwster Taart Maitre Paul
Ingrediënten
- 1 pak Maitre Paul Sneeuwster taart
- 125 ml slagroom
- 50 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g pure chocolade
- 50 g witte chocolade
- 100 g gemengde noten, grof gehakt
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 170°C. Haal de Sneeuwster taart uit de verpakking en laat deze ontdooien volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2: Slagroom kloppen
Klop de slagroom samen met de poedersuiker en vanillesuiker stijf in een kom. Zet de geklopte slagroom in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken.
Stap 3: Chocolade smelten
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe dit door een kommetje met de chocolade op een pan met kokend water te zetten. Roer de chocolade regelmatig door totdat deze helemaal gesmolten is.
Stap 4: Witte chocolade smelten
Smelt de witte chocolade ook au bain-marie op dezelfde manier als de pure chocolade.
Stap 5: Noten hakken
Hak de gemengde noten grof met een mes of gebruik een keukenmachine om dit te doen.
Stap 6: Taart decoreren
Leg de ontdooide Sneeuwster taart op een serveerschaal. Verdeel de geklopte slagroom over de taart en strijk dit glad met een spatel. Giet de gesmolten pure chocolade over de slagroom en maak met een lepel een mooi patroon. Doe hetzelfde met de witte chocolade. Strooi tot slot de gehakte noten over de taart.
Stap 7: Serveren
Laat de taart minstens 1 uur in de koelkast opstijven voordat je deze serveert. Snijd de taart in punten en geniet van deze heerlijke Sneeuwster taart!
Voedingswaarde
Per portie (1/8 taart):
- Energie: 350 kcal
- Vet: 25 g
- Verzadigd vet: 10 g
- Koolhydraten: 30 g
- Suikers: 20 g
- Eiwitten: 5 g
- Zout: 0.2 g
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze Sneeuwster taart een heerlijke traktatie is, moet je er wel rekening mee houden dat het een hoog aantal calorieën en vet bevat. Geniet daarom met mate van deze taart en zorg voor een gezond en uitgebalanceerd dieet.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten
Totaal: 45 minuten