St Honoré Taart Recept

St Honoré Taart Recept

De Saint Honoré taart; Prachtige klassieker Lekker Tafelen
De Saint Honoré taart; Prachtige klassieker Lekker Tafelen from lekkertafelen.nl
lekkertafelen.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 1 ei

– 1 eetlepel suiker

– Snufje zout

Voor de crème:

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 4 eidooiers

– 50 gram bloem

– 1 vanillestokje

Voor de karamel:

– 200 gram suiker

– 100 ml water

Voor de slagroom:

– 250 ml slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Meng de bloem, boter, ei, suiker en zout in een kom tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg goed door en laat het vervolgens een half uur rusten in de koelkast.

Stap 2: De crème maken

Verwarm de melk in een pan samen met het vanillestokje. Breng het geheel aan de kook. In een andere kom meng je de eidooiers, suiker en bloem tot een glad mengsel. Giet vervolgens de warme melk bij het eidooiermengsel en roer goed door. Giet het geheel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot de crème indikt. Laat de crème afkoelen.

Stap 3: Het deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm. Snijd het deeg in cirkels van 10 cm diameter en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de deegcirkels in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.

Stap 4: De karamel maken

Verwarm de suiker en het water in een pan op laag vuur. Laat de suiker smelten en kook het mengsel tot een goudbruine karamel. Giet de karamel vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het hard worden.

Stap 5: De slagroom maken

Klop de slagroom samen met de suiker en vanillesuiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Stap 6: De taart opbouwen

Neem een afgekoelde deegcirkel en spuit hierop een laagje crème. Leg hier vervolgens een tweede deegcirkel op en spuit hier slagroom op. Herhaal dit proces tot alle deegcirkels op zijn. Eindig met een deegcirkel zonder slagroom, maar met een toefje slagroom in het midden. Breek de karamel in stukjes en steek deze in de slagroom.

Stap 7: Serveren

Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in punten en geniet van deze heerlijke St. Honoré taart!

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 35 gram

– Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

– De St. Honoré taart bevat melk, wat een goede bron is van calcium en vitamine D.

– De slagroom in de taart zorgt voor een heerlijke smaak en bevat ook vitamine A en B12.

– Het vanillestokje in de crème voegt niet alleen smaak toe, maar bevat ook antioxidanten.

– Hoewel de taart suiker bevat, kan deze nog steeds af en toe genoten worden als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 15 minuten

– Koelen: 1 uur

– Totaal: 1 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *