Babyshower Taart Zelf Maken

Babyshower Taart Zelf Maken

Zelf Taart Maken Babyshower Cindy Bou Bruidstaart
Zelf Taart Maken Babyshower Cindy Bou Bruidstaart from marytxa.blogspot.com
marytxa.blogspot.com

Ingrediënten:

Voor de taart:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 2 eetlepels cacaopoeder

– 2 eetlepels melk

Voor de vulling:

– 250 ml slagroom

– 2 zakjes vanillesuiker

– 500 gram mascarpone

– 100 gram poedersuiker

– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bosbessen)

Voor de decoratie:

– 250 gram marsepein

– Voedingskleurstoffen in verschillende kleuren

– Eetbare decoratie (bijvoorbeeld muisjes, sprinkles)

Bereidingswijze:

Stap 1: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix in een kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg een voor een de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Zeef het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Voeg de melk toe en mix nogmaals kort.

Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar. Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: De vulling maken

Klop in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng in een andere kom de mascarpone met de poedersuiker tot een glad mengsel. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door de mascarpone.

Stap 3: De taart assembleren

Snijd de taart horizontaal in twee gelijke lagen. Plaats de onderste laag op een taartplateau en verdeel hier een laag van het mascarpone-slagroommengsel overheen. Leg hier vervolgens wat vers fruit naar keuze op. Plaats de bovenste laag van de taart erop en druk lichtjes aan.

Gebruik een spatel om de rest van het mascarpone-slagroommengsel rondom de taart aan te brengen. Zorg dat de taart helemaal bedekt is. Maak de bovenkant glad met een paletmes.

Stap 4: De taart decoreren

Kneed de marsepein goed door en rol het uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Bedek de taart volledig met de marsepein en strijk de zijkanten glad met je handen. Snijd het overtollige marsepein langs de onderkant van de taart weg.

Verdeel de marsepein in verschillende stukken en kneed de voedingskleurstoffen erdoorheen om verschillende kleuren te krijgen. Vorm bijvoorbeeld kleine bloemetjes, vlinders of babyvoetjes van de gekleurde marsepein en versier hiermee de taart.

Strooi tot slot wat eetbare decoratie over de taart, zoals muisjes of sprinkles, om het geheel af te maken.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram per portie

– Koolhydraten: 40 gram per portie

– Eiwit: 4 gram per portie

Gezondheidsvoordelen:

Deze babyshower taart bevat gezonde ingrediënten zoals vers fruit en bevat minder suiker dan traditionele taarten. Het is een heerlijke traktatie voor tijdens een babyshower, maar kan ook genoten worden op andere feestelijke gelegenheden.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 25-30 minuten

– Totale tijd: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *