Vegetarische Hartige Taart Kerst

Vegetarische Hartige Taart Kerst

Vegan Recept Hartige Taart Karin Good Bruidstaart
Vegan Recept Hartige Taart Karin Good Bruidstaart from letum-liber.blogspot.com
letum-liber.blogspot.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 ml room
  • 4 eieren
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter en ei in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Groenten snijden

Snijd de champignons, rode paprika, courgette en ui in kleine stukjes.

Stap 3: De taartvorm bekleden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Stap 4: Groenten bakken

Verhit wat olie in een pan en bak de champignons, rode paprika, courgette en ui tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 5: Vulling maken

Klop de eieren en room samen in een kom. Voeg de gebakken groenten en geraspte kaas toe en meng goed.

Stap 6: Taart bakken

Giet het groentemengsel in de taartvorm. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de vulling stevig is.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 300

Vetten: 20g

Koolhydraten: 20g

Eiwitten: 10g

Gezondheidsvoordelen

Deze vegetarische hartige taart is een gezonde keuze voor de feestdagen. De groenten zorgen voor een goede dosis vitaminen en mineralen, terwijl de kaas en eieren zorgen voor de nodige eiwitten. Bovendien is deze taart lichter dan traditionele vleesgerechten, waardoor je je minder zwaar voelt na het eten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding: 35 minuten

Totaal: 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *