Hartige Taart Zonder Vlees

Hartige Taart Zonder Vlees

Hartige taart met witlof en aardappel Lekker en Simpel
Hartige taart met witlof en aardappel Lekker en Simpel from www.lekkerensimpel.com
www.lekkerensimpel.com

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 1 ei
  • 150 gram geraspte kaas
  • 500 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, champignons, ui)
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • zout en peper naar smaak
  • verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld peterselie, tijm, basilicum)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter en een snufje zout in een kom. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

3. Vet een quichevorm in met boter of olie. Druk het deeg gelijkmatig uit over de bodem en de randen van de vorm.

4. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Bak de bodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.

5. Snijd de groenten in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak de groenten kort aan tot ze iets zachter zijn geworden.

6. Klop de eieren los in een kom en voeg de room en geraspte kaas toe. Breng op smaak met zout, peper en verse kruiden.

7. Verdeel de gebakken groenten over de voorgebakken bodem in de quichevorm.

8. Giet het eimengsel over de groenten in de vorm.

9. Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

10. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt

Aantal porties: 8

Calorieën per portie: 300

Totaal vet: 20 gram

Verzadigd vet: 12 gram

Cholesterol: 180 mg

Natrium: 300 mg

Koolhydraten: 25 gram

Vezels: 3 gram

Suiker: 2 gram

Eiwit: 8 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze hartige taart zonder vlees is een gezonde en voedzame maaltijdoptie. De groenten zorgen voor een goede dosis vitamines, mineralen en vezels. Daarnaast bevat het gerecht ook eiwitten en vetten uit de kaas, eieren en boter. Het is een smakelijke manier om meer groenten in je voeding op te nemen en kan bijdragen aan een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 40 minuten

Totaal: 1 uur en 10 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *