Aardbeien Taart Hema

Aardbeien Taart Hema

aardbeienslagroomvlaai 10 p. HEMA
aardbeienslagroomvlaai 10 p. HEMA from www.hema.nl
www.hema.nl

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram aardbeien
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 8 blaadjes gelatine

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Zeef de bloem boven een grote kom en voeg de boter, suiker, ei en zout toe.

Kneed het geheel met je handen tot een stevig deeg.

Bekleed een ingevette taartvorm met het deeg en bak deze 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De vulling maken

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.

Klop in een grote kom de slagroom, suiker en vanillesuiker stijf.

Verwarm een klein beetje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

Meng de opgeloste gelatine door de slagroom.

Voeg de plakjes aardbeien toe aan het slagroommengsel en roer voorzichtig door.

Stap 3: De taart opmaken

Giet het aardbeien-slagroommengsel in de taartvorm met de taartbodem.

Strijk de bovenkant glad met een spatel.

Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Energie: 350 kcal
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Aardbeien zijn een goede bron van vitamine C en antioxidanten.

Slagroom bevat calcium en vitamine D.

Gelatine is goed voor de gewrichten en het haar.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 4 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *