Holtkamp Amsterdam Taart

Holtkamp Amsterdam Taart

Patisserie Holtkamp on Instagram “patisserieholtkamp
Patisserie Holtkamp on Instagram “patisserieholtkamp from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Wat is Holtkamp Amsterdam Taart?

Holtkamp Amsterdam Taart is een heerlijke en klassieke taart die zijn oorsprong heeft in de beroemde Holtkamp patisserie in Amsterdam. Deze taart staat bekend om zijn rijke en romige smaak, gecombineerd met een knapperige korst en een vulling van vanille- en chocoladecrème. Het is een favoriet onder de inwoners van Amsterdam en trekt ook veel toeristen aan die deze iconische taart willen proeven.

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 milliliter melk
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram melkchocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter.

Stap 2: Meng de bloem, boter, suiker, ei en vanille-extract in een kom tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een ronde vorm en bedek de bodem en zijkanten van de taartvorm met het deeg.

Stap 3: Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Plaats bakpapier op het deeg en vul de taartvorm met bakbonen of ongekookte rijst. Bak de taartbodem blind in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Stap 4: Verwijder het bakpapier en de bakbonen of rijst. Bak de taartbodem nogmaals gedurende 10 minuten in de oven, of totdat deze goudbruin is. Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Stap 5: Terwijl de taartbodem afkoelt, bereid je de vanille- en chocoladecrème voor. Verwarm de melk in een pan op laag vuur tot het bijna kookt.

Stap 6: Klop in een kom de eidooiers en suiker samen tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem toe en meng goed. Giet langzaam de hete melk bij het eidooiermengsel, terwijl je goed blijft roeren.

Stap 7: Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur terwijl je blijft roeren, totdat het mengsel dikker wordt. Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Laat de vanillecrème afkoelen.

Stap 8: Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg deze toe aan de helft van de vanillecrème. Roer goed door totdat de chocolade volledig is opgenomen. Doe hetzelfde met de witte chocolade voor de andere helft van de vanillecrème.

Stap 9: Klop de slagroom en suiker in een kom stijf. Verdeel de slagroom over beide helften van de vanillecrème en meng voorzichtig totdat de slagroom goed is opgenomen.

Stap 10: Giet de vanillecrème met slagroom in de taartbodem en strijk glad. Plaats de taart in de koelkast en laat deze minstens 4 uur opstijven.

Stap 11: Smelt de melkchocolade au bain-marie en schenk deze over de taart. Laat de chocolade hard worden voordat je de taart serveert.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 plak
Calorieën: 350
Vetten: 20g
Koolhydraten: 40g
Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel Holtkamp Amsterdam Taart niet bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen, kan het af en toe genieten van een stukje taart bijdragen aan het geluksgevoel en de gemoedstoestand. Een gebalanceerd dieet met voldoende groenten, fruit en eiwitten blijft echter de sleutel tot een gezonde levensstijl.

Bereidingstijd: 30 minuten

Baktijd: 25 minuten

Totale tijd: 4 uur 55 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *