Bosvruchten Bavarois Taart Recept

Bosvruchten Bavarois Taart Recept

Bavarois Bosvruchten
Bavarois Bosvruchten from cookingathome.nl
cookingathome.nl

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram biscuitjes
  • 100 gram boter

Voor de vulling:

  • 500 gram bosvruchten (aardbeien, frambozen, bramen, bosbessen)
  • 500 ml slagroom
  • 150 gram suiker
  • 6 gelatineblaadjes

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Smelt de boter in een pan en voeg de verkruimelde biscuitjes toe. Meng goed totdat alle biscuitjes bedekt zijn met boter.

Stap 2: De bodem bakken

Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van een springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast en laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven.

Stap 3: De bosvruchten pureren

Doe de bosvruchten in een blender of keukenmachine en blend tot een gladde puree. Als je geen blender hebt, kun je de vruchten ook prakken met een vork of een pureestamper.

Stap 4: De gelatineblaadjes weken

Week de gelatineblaadjes in koud water en laat ze ongeveer 5 minuten staan totdat ze zacht zijn geworden.

Stap 5: De slagroom kloppen

Klop de slagroom samen met de suiker stijf in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen.

Stap 6: De gelatineblaadjes oplossen

Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze in een steelpannetje. Verwarm de gelatine op laag vuur totdat deze volledig is opgelost. Laat het mengsel een beetje afkoelen voordat je het aan de slagroom toevoegt.

Stap 7: De bosvruchtenpuree toevoegen

Voeg de afgekoelde gelatine toe aan de bosvruchtenpuree en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens het bosvruchten-gelatinemengsel toe aan de opgeklopte slagroom en spatel voorzichtig door elkaar totdat alles goed gemengd is.

Stap 8: De taart vullen

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het bavaroismengsel over de biscuitbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven, maar het liefst een hele nacht.

Stap 9: De taart decoreren

Haal de taart uit de koelkast en verwijder voorzichtig de rand van de springvorm. Je kunt de taart eventueel nog decoreren met verse bosvruchten, slagroom of muntblaadjes.

Voedingswaarde:

Deze bosvruchten bavarois taart bevat per portie van 100 gram ongeveer:

  • Calorieën: 250 kcal
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 4 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen:

Bosvruchten zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Ze bevatten weinig calorieën en zijn een goede bron van voedingsvezels. Het regelmatig eten van bosvruchten kan bijdragen aan een gezond gewicht, een betere spijsvertering en een versterkt immuunsysteem.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Koeltijd: 4 uur

Totaal: 4 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *