Imperial Pudding Taart
Ingrediënten
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram boter, gesmolten
- 500 ml melk
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 100 gram suiker
- 4 eidooiers
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de bodem voor
Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng de gesmolten boter door de gemalen koekjes. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Bereid de vanillepudding
Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Meng in een kom het vanillepuddingpoeder, suiker en eidooiers. Voeg een beetje warme melk toe aan het mengsel en roer goed door. Giet het mengsel vervolgens terug in de pan met de warme melk. Verhit de pudding op middelhoog vuur en blijf constant roeren totdat de pudding dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoorheen. Laat de pudding afkoelen.
Stap 3: Bereid de slagroom
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen.
Stap 4: Bouw de taart op
Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de afgekoelde vanillepudding over de koekbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Verdeel de stijfgeklopte slagroom over de pudding en strijk deze ook glad. Garneer de taart met vers fruit naar keuze.
Stap 5: Laat de taart opstijven
Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Hoe langer de taart in de koelkast staat, hoe steviger de pudding zal worden.
Stap 6: Serveer en geniet
Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in mooie punten. Serveer de taart als dessert of bij de koffie. Geniet van deze heerlijke Imperial Pudding Taart!
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1 punt taart
Calorieën: 350
Vetten: 20g
Koolhydraten: 35g
Eiwitten: 6g
Gezondheidsvoordelen
Deze Imperial Pudding Taart bevat calcium uit de melk en vitamines uit het verse fruit, waardoor het een goede bron van voedingsstoffen is. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl vitamines essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem. Deze taart is een heerlijke traktatie, maar geniet er met mate van als onderdeel van een gebalanceerd dieet.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur en 45 minuten