Imperial Pudding Taart

Imperial Pudding Taart

IMPERIAL PUDDING Préparation pour crème pâtissière et flan pâtissier
IMPERIAL PUDDING Préparation pour crème pâtissière et flan pâtissier from www.auchan.fr
www.auchan.fr

Ingrediënten

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram boter, gesmolten
  • 500 ml melk
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de bodem voor

Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller tot ze fijn zijn. Smelt de boter in een pannetje en meng de gesmolten boter door de gemalen koekjes. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm en zet deze in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: Bereid de vanillepudding

Verwarm de melk in een pan op laag vuur. Meng in een kom het vanillepuddingpoeder, suiker en eidooiers. Voeg een beetje warme melk toe aan het mengsel en roer goed door. Giet het mengsel vervolgens terug in de pan met de warme melk. Verhit de pudding op middelhoog vuur en blijf constant roeren totdat de pudding dikker wordt. Haal de pan van het vuur en roer het vanille-extract erdoorheen. Laat de pudding afkoelen.

Stap 3: Bereid de slagroom

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Zorg ervoor dat de slagroom goed gekoeld is voordat je begint met kloppen.

Stap 4: Bouw de taart op

Haal de taartvorm uit de koelkast en giet de afgekoelde vanillepudding over de koekbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Verdeel de stijfgeklopte slagroom over de pudding en strijk deze ook glad. Garneer de taart met vers fruit naar keuze.

Stap 5: Laat de taart opstijven

Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Hoe langer de taart in de koelkast staat, hoe steviger de pudding zal worden.

Stap 6: Serveer en geniet

Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in mooie punten. Serveer de taart als dessert of bij de koffie. Geniet van deze heerlijke Imperial Pudding Taart!

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 350

Vetten: 20g

Koolhydraten: 35g

Eiwitten: 6g

Gezondheidsvoordelen

Deze Imperial Pudding Taart bevat calcium uit de melk en vitamines uit het verse fruit, waardoor het een goede bron van voedingsstoffen is. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, terwijl vitamines essentieel zijn voor een gezond immuunsysteem. Deze taart is een heerlijke traktatie, maar geniet er met mate van als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 15 minuten

Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *