Kersentaart Recept Met Verse Kersen

Kersentaart Recept Met Verse Kersen

Kersentaart Populaire Allerhanderecepten Albert Heijn
Kersentaart Populaire Allerhanderecepten Albert Heijn from www.ah.nl
www.ah.nl

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 500 gram verse kersen
  • 2 eetlepels maizena
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout

Instructies:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 2: Meng de bloem, boter, suiker, ei en een snufje zout in een kom. Kneed het deeg tot een bal en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 3: Ontpit de kersen en snijd ze doormidden. Meng de kersen met de maizena, suiker, vanille-extract en citroensap in een kom.

Stap 4: Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 5: Vul de taartvorm met het kersenmengsel en verdeel het gelijkmatig.

Stap 6: Bak de kersentaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, of tot de korst goudbruin is.

Stap 7: Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de kersentaart warm of koud.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart (1/8 van de taart)

Calorieën: 250

Vetten: 10g

Koolhydraten: 38g

Eiwitten: 3g

Gezondheidsvoordelen:

Deze kersentaart met verse kersen is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens gezond. Kersen zitten boordevol antioxidanten en vitamines. Ze helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde spijsvertering. Daarnaast hebben verse kersen ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen ze helpen bij het verminderen van pijn en ontstekingen in het lichaam.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Baktijd: 40-45 minuten

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *