Kersen Crumble Taart

Kersen Crumble Taart

Monchou Kersen Crumble
Monchou Kersen Crumble from www.taarten.nl
www.taarten.nl

Ingrediënten:

  • 500 gram kersen
  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Kersen vullen

Ontpit de kersen en verdeel ze gelijkmatig over de taartvorm.

Stap 3: Kruimeldeeg maken

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem, suiker, kaneel, vanille-extract en zout toe. Meng goed tot er een kruimelig deeg ontstaat.

Stap 4: Taart afmaken

Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de kersen. Druk het deeg lichtjes aan zodat het goed blijft zitten tijdens het bakken.

Stap 5: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de kersen crumble taart gedurende 30-35 minuten, of tot het kruimeldeeg goudbruin is.

Stap 6: Afkoelen en serveren

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de kersen crumble taart warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 250

Vetten: 10 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwitten: 3 gram

Gezondheidsvoordelen:

Kersen zijn rijk aan antioxidanten en vitamines, waaronder vitamine C en vitamine A. Ze bevatten ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Kersen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen in het lichaam.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Baktijd: 30-35 minuten

Totale tijd: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *