Lactose Vrije Taart Recept

Lactose Vrije Taart Recept

Glutenvrije & lactosevrije nougatine ijstaart Culy.nl Recept
Glutenvrije & lactosevrije nougatine ijstaart Culy.nl Recept from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram lactosevrije margarine
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml lactosevrije melk
  • 200 ml lactosevrije slagroom
  • 200 gram lactosevrije chocolade
  • Verse vruchten naar keuze (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Bereid de taartbodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in en bestuif met wat bloem.

Klop de lactosevrije margarine en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng tot een glad beslag. Voeg vervolgens het vanille-extract, de lactosevrije melk en de lactosevrije slagroom toe en mix tot alles goed gecombineerd is.

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt. Laat de taartbodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: Maak de chocoladeganache

Smelt de lactosevrije chocolade au bain-marie. Verwarm een pan met een laagje water en plaats een hittebestendige kom bovenop de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.

Voeg de lactosevrije slagroom toe aan de kom en roer tot de chocolade volledig gesmolten is en het mengsel glad en glanzend is. Haal de kom van de pan en laat de ganache iets afkoelen.

Stap 3: Monteer de taart

Plaats de afgekoelde taartbodem op een serveerschaal. Giet de chocoladeganache gelijkmatig over de taartbodem en laat het langs de zijkanten druipen voor een mooi effect.

Garneer de taart eventueel met verse vruchten naar keuze, zoals aardbeien, bosbessen of frambozen.

Zet de taart in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 2-3 uur.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 plak taart (ongeveer 1/10 van de taart)

Calorieën: 350

Koolhydraten: 40 gram

Vetten: 20 gram

Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze lactosevrije taart is geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Lactose is een suiker die van nature voorkomt in melk en zuivelproducten. Mensen met een lactose-intolerantie kunnen lactose niet goed verteren, wat kan leiden tot buikpijn, gasvorming en diarree.

Door lactosevrije ingrediënten te gebruiken, zoals lactosevrije margarine, melk, slagroom en chocolade, kan iemand met een lactose-intolerantie toch genieten van een heerlijke taart zonder last te krijgen van de symptomen. Deze taart is ook geschikt voor mensen die een lactosevrij dieet volgen om andere gezondheidsredenen.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

3 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *