Vanilleroom Taart Jumbo

Vanilleroom Taart Jumbo

Kimberley's Vanilla Filled Gourmet Jumbo Cupcake, 6 oz
Kimberley's Vanilla Filled Gourmet Jumbo Cupcake, 6 oz from www.fredmeyer.com
www.fredmeyer.com

Ingrediënten

Voor de taartbodem:

– 200 gram biscuitjes

– 100 gram boter

Voor de vanilleroomvulling:

– 500 ml melk

– 100 gram suiker

– 40 gram maizena

– 2 eieren

– 1 vanillestokje

– 250 ml slagroom

– 2 eetlepels poedersuiker

Voor de topping:

– Vers fruit naar keuze

– Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze

Taartbodem:

1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn.

2. Smelt de boter in een pan op laag vuur.

3. Voeg de verkruimelde biscuitjes toe aan de gesmolten boter en meng goed door elkaar.

4. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

5. Verdeel het biscuitmengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.

6. Zet de taartbodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vanilleroomvulling maakt.

Vanilleroomvulling:

1. Doe de melk in een pan en voeg het vanillestokje toe. Breng aan de kook.

2. Meng ondertussen in een kom de suiker, maizena en eieren tot een glad mengsel.

3. Haal het vanillestokje uit de melk en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de melk.

4. Giet een beetje van de hete melk bij het eiermengsel en roer goed door.

5. Giet het eiermengsel vervolgens terug in de pan met de melk en breng al roerend aan de kook totdat de vanilleroomvulling indikt.

6. Haal de pan van het vuur en laat de vanilleroomvulling afkoelen.

7. Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf.

8. Meng de afgekoelde vanilleroomvulling voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

Taart opbouwen:

1. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vanilleroomvulling eroverheen.

2. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.

3. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Topping:

1. Snijd het verse fruit naar keuze in plakjes of stukjes.

2. Haal de taart uit de koelkast en versier de bovenkant met het verse fruit.

3. Bestrooi de taart met poedersuiker ter decoratie.

Voedingswaarde

Per portie (1/8 van de taart):

– Calorieën: 350

– Vet: 20g

– Koolhydraten: 40g

– Eiwit: 5g

– Vezels: 2g

Gezondheidsvoordelen

Deze vanilleroom taart bevat veel calcium uit de melk, wat goed is voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevat het ook eiwitten uit de eieren en slagroom, die belangrijk zijn voor de opbouw en het herstel van spieren. Het verse fruit bovenop de taart zorgt voor extra vitamines en mineralen. Geniet dus met mate van deze heerlijke taart!

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 20 minuten

– Koeltijd: 2 uur

– Totale tijd: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *