Limoncello Taart Dr Oetker

Limoncello Taart Dr Oetker

limoncello meringue taart Better Baking
limoncello meringue taart Better Baking from www.betterbaking.nl
www.betterbaking.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 100 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 500 ml slagroom

– 200 ml limoncello

– 150 gram suiker

– 4 eieren

– 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

1. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel.

2. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: De taartbodem maken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.

3. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

4. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.

5. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: De vulling maken

1. Klop de slagroom stijf in een kom.

2. Mix in een andere kom de limoncello, suiker, eieren en vanillesuiker tot een glad mengsel.

3. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan het mengsel en meng alles goed door elkaar.

Stap 4: De taart afmaken

1. Haal de taartbodem uit de oven en laat deze afkoelen.

2. Giet het vullingmengsel in de taartbodem.

3. Bak de taart nog eens 30-35 minuten in de oven, totdat de vulling stevig is geworden.

4. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

– Calorieën: 450 kcal

– Vet: 25 gram

– Koolhydraten: 50 gram

– Eiwitten: 8 gram

– Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze limoncello taart bevat vitamine C uit de limoncello en heeft een verfrissende smaak. Het kan een lekkere traktatie zijn, maar geniet met mate vanwege het hoge suikergehalte.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 45 minuten

– Baktijd: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *