Macaroni Taart Rudolf

Macaroni Taart Rudolf

DIY Rudolf Het Taartgeheim
DIY Rudolf Het Taartgeheim from hettaartgeheim.nl
hettaartgeheim.nl

Ingrediënten:

  • 300 gram macaroni
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 150 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 125 milliliter melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Stap 1: Macaroni koken

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.

Stap 2: Gehakt bakken

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten tot de ui glazig is.

Stap 3: Groenten toevoegen

Voeg de rode en gele paprika, courgette en champignons toe aan het gehaktmengsel. Bak tot de groenten zacht zijn.

Stap 4: Saus maken

Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde oregano en basilicum toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus sudderen tot hij iets is ingedikt.

Stap 5: Macaroni en saus mengen

Voeg de gekookte macaroni toe aan de pan met saus en meng goed door elkaar. Laat het geheel een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 6: Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Stap 7: Eieren en melk mengen

Klop de eieren los in een kom en meng met de melk. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Stap 8: Kaas toevoegen

Voeg de geraspte kaas toe aan het eimengsel en meng goed door elkaar.

Stap 9: Taartvorm invetten

Vet een taartvorm in met olijfolie.

Stap 10: Macaronimengsel in taartvorm doen

Doe het macaronimengsel in de ingevette taartvorm en druk goed aan.

Stap 11: Eimengsel toevoegen

Giet het eimengsel over het macaronimengsel in de taartvorm.

Stap 12: Taart bakken

Bak de macaroni taart in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.

Stap 13: Serveren

Haal de macaroni taart uit de oven en laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met een frisse salade.

Voedingswaarde:

De voedingswaarde is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de portiegrootte. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwitten: 20 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze macaroni taart is een voedzame en smakelijke maaltijd. Het bevat een goede balans van koolhydraten, eiwitten en vetten, waardoor het een vullende maaltijd is. Daarnaast bevat het ook verschillende groenten, wat zorgt voor de nodige vitamines en mineralen. Door de toevoeging van gehakt is het ook een goede bron van eiwitten. Het kan een gezonde keuze zijn voor het hele gezin.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bereiding: 45 minuten
  • Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *