Gewicht Stuk Taart

Gewicht Stuk Taart

Afbeelding prent gewicht Afb 14706
Afbeelding prent gewicht Afb 14706 from www.schoolplaten.com
www.schoolplaten.com

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • Verse vruchten naar keuze

Bereidingswijze

Stap 1: Deeg maken

Meng de bloem, boter, suiker, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: Slagroom maken

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Verdeel de slagroom over de afgekoelde taartbodem.

Stap 4: Vruchten toevoegen

Snijd de verse vruchten naar keuze in stukjes en verdeel ze over de slagroomlaag. Je kunt bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen of perziken gebruiken.

Stap 5: Taart serveren

Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert. Snijd de taart in stukken en geniet van een heerlijk gewicht stuk taart!

Voedingswaarde

De voedingswaarde van een gewicht stuk taart varieert afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Gemiddeld bevat een stuk taart ongeveer 300-400 calorieën, 20-30 gram vet, 30-40 gram koolhydraten en 4-6 gram eiwit.

Gezondheidsvoordelen

Een gewicht stuk taart is een heerlijke traktatie, maar het is wel belangrijk om met mate te genieten. Het bevat vaak veel suiker en vet, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Door te kiezen voor verse vruchten als topping en minder suiker in het recept te gebruiken, kun je de voedingswaarde van de taart verbeteren.

Voorbereidingstijd

30 minuten

Bereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

1 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *