Schoolportaal Taart Versieren

Schoolportaal Taart Versieren

Schoolbordportaal Taart
Schoolbordportaal Taart from pixelrz.com
pixelrz.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 400 gram gemengd fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, blauwe bessen)
  • Optioneel: 50 gram chocoladeschilfers

Bereidingswijze

Stap 1: De taartbodem maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.

Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel.

Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het beslag en mix tot een glad geheel.

Voeg het vanille-extract toe en meng nogmaals.

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar.

Laat de taart volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 2: De vulling maken

Klop de slagroom, suiker en vanille-extract samen tot stijve pieken.

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden.

Smeer de helft van de slagroom op de onderste taartlaag.

Verdeel het gemengde fruit gelijkmatig over de slagroom.

Plaats de bovenste taartlaag erop en druk voorzichtig aan.

Bedek de bovenkant en zijkanten van de taart met de resterende slagroom.

Bestrooi eventueel met chocoladeschilfers voor een extra feestelijk effect.

Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stukje taart

Calorieën: 250

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 25 gram

Eiwit: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze taart bevat fruit, wat een goede bron is van vitamines en mineralen.

Het gebruik van volkoren bloem in de taartbodem zorgt voor extra vezels.

Slagroom bevat calcium, wat goed is voor sterke botten en tanden.

Let op: deze taart bevat ook suiker en verzadigd vet, dus geniet met mate.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Oventijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *