Mokka Creme Maken Voor Taart

Mokka Creme Maken Voor Taart

Mokkataart zelf maken klassiek recept Gwenn's Bakery Mokka taart
Mokkataart zelf maken klassiek recept Gwenn's Bakery Mokka taart from www.pinterest.es
www.pinterest.es

Ingrediënten:

  • 250 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze:

Stap 1: Verhit de melk

Giet de melk in een steelpan en verwarm het op laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt, maar wel warm genoeg is.

Stap 2: Meng de eidooiers en suiker

Doe de eidooiers en suiker in een kom en klop ze goed door elkaar. Zorg ervoor dat het mengsel licht en luchtig wordt.

Stap 3: Voeg maïzena toe

Voeg de maïzena toe aan het eidooiermengsel en meng het goed door. Hierdoor wordt de mokka crème dikker.

Stap 4: Voeg de warme melk toe

Giet langzaam de warme melk bij het eidooiermengsel en blijf goed roeren. Hierdoor wordt de mokka crème glad en egaal.

Stap 5: Voeg oploskoffie toe

Los de oploskoffie op in een klein beetje warm water en voeg het toe aan de mokka crème. Meng het goed door, zodat de smaak goed verdeeld wordt.

Stap 6: Verhit de crème

Giet het mengsel terug in de steelpan en verwarm het op laag vuur. Blijf constant roeren totdat de crème dikker wordt.

Stap 7: Laat de crème afkoelen

Haal de steelpan van het vuur en laat de mokka crème afkoelen. Blijf af en toe roeren om te voorkomen dat er een vel op de crème komt.

Stap 8: Klop de slagroom

Klop de slagroom stijf en voeg het toe aan de afgekoelde mokka crème. Meng het voorzichtig door elkaar, zodat de crème luchtig blijft.

Stap 9: Laat de crème opstijven

Giet de mokka crème in een kom of schaal en laat het minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Hierdoor wordt de crème stevig en klaar om te gebruiken.

Gezondheidsvoordelen van mokka crème:

Mokka crème bevat melk en slagroom, wat beide zuivelproducten zijn. Deze zuivelproducten bevatten essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten en vitamines. Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden, eiwitten zijn essentieel voor de opbouw en het herstel van cellen en vitamines spelen een rol bij verschillende lichaamsprocessen.

Voedingswaarde:

Per portie (100 gram)

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 1 gram

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 2 uur en 25 minuten

Met dit recept kun je heerlijke mokka crème maken voor taart. Deze crème is perfect om te gebruiken als vulling of topping voor verschillende soorten taarten. De combinatie van koffie en chocolade geeft een heerlijke smaak aan de crème. Volg de stappen en geniet van een smaakvolle mokka crème!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *