Macaronitaart Rudolph
Ingrediënten:
– 500 gram macaroni
– 400 gram gehakt
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 gele paprika, in blokjes
– 1 blikje tomatenpuree
– 400 gram gezeefde tomaten
– 2 theelepels Italiaanse kruiden
– 150 gram geraspte kaas
– Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze:
Stap 1: De macaroni koken
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Stap 2: Het gehakt bakken
Verhit een beetje olie in een grote pan en bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee.
Stap 3: De groenten toevoegen
Voeg de blokjes rode en gele paprika toe aan het gehaktmengsel. Bak de groenten tot ze zacht zijn.
Stap 4: De saus maken
Voeg de tomatenpuree, gezeefde tomaten en Italiaanse kruiden toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus een paar minuten pruttelen.
Stap 5: De macaroni toevoegen
Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: De macaronitaart bakken
Vet een ovenschaal in en schep het macaronimengsel in de schaal. Strooi de geraspte kaas over de bovenkant van de taart.
Stap 7: De macaronitaart gratineren
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak de macaronitaart ongeveer 20 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.
Stap 8: Serveren
Haal de macaronitaart uit de oven en laat deze even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer de taart met een frisse salade erbij.
Voedingswaarde:
Per portie (1/6 van de taart):
– Calorieën: 400
– Vet: 15 gram
– Koolhydraten: 45 gram
– Eiwitten: 20 gram
– Vezels: 5 gram
Gezondheidsvoordelen:
De macaronitaart bevat veel groenten, wat zorgt voor een goede inname van vitaminen en mineralen. Daarnaast bevat het gehakt en de kaas veel eiwitten, wat belangrijk is voor de spieropbouw. Door de geraspte kaas te gebruiken, krijg je ook een goede hoeveelheid calcium binnen.
Bereidingstijd:
– Voorbereiding: 20 minuten
– Kooktijd: 30 minuten
– Totale tijd: 50 minuten