Drie Lagen Taart Recept

Drie Lagen Taart Recept

Recept voor een vegan chocoladebanaantaart een taart met drie lagen
Recept voor een vegan chocoladebanaantaart een taart met drie lagen from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml melk
  • 200 gram slagroom
  • 200 gram poedersuiker
  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram blauwe bessen

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de cake

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet drie taartvormen in en bekleed de bodems met bakpapier.

Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe, waarbij je goed mengt na elke toevoeging.

Voeg de bloem, bakpoeder en vanille-extract toe aan het mengsel en meng goed. Voeg vervolgens geleidelijk de melk toe en mix tot alles goed gecombineerd is.

Verdeel het beslag gelijkmatig over de drie taartvormen en strijk de bovenkant glad. Bak de cakes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de cake gestoken wordt.

Laat de cakes volledig afkoelen in de taartvormen voordat je ze uit de vormen haalt.

Stap 2: Het maken van de vulling

Klop de slagroom en poedersuiker samen tot stijve pieken ontstaan. Zet de slagroom in de koelkast terwijl je de taart gaat opbouwen.

Stap 3: Het opbouwen van de taart

Leg één van de afgekoelde cakes op een serveerbord. Bestrijk de bovenkant met een laagje slagroom en verdeel hier de helft van de aardbeien, frambozen en blauwe bessen over.

Leg de tweede cake bovenop de eerste en herhaal de vorige stap met de slagroom en het fruit.

Plaats de laatste cake bovenop de tweede en bedek de hele taart met de overgebleven slagroom. Garneer de bovenkant met extra fruit naar keuze.

Stap 4: Het serveren van de taart

Snijd de taart in mooie gelijke stukken en serveer. Geniet van deze heerlijke drie lagen taart!

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1 stuk taart
  • Aantal porties: 10
  • Calorieën per portie: 350
  • Vetten: 15 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze drie lagen taart kan een heerlijke traktatie zijn voor speciale gelegenheden. Het bevat fruit zoals aardbeien, frambozen en blauwe bessen, die rijk zijn aan antioxidanten en vitamines. De slagroom en boter in de taart kunnen echter ook veel verzadigde vetten bevatten, dus het is belangrijk om deze taart met mate te eten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Bakken: 25-30 minuten
  • Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *