Maison Kelder Taart Zoetermeer

Maison Kelder Taart Zoetermeer

Mspace logo, huisstijl, verpakkingen Banketbakkerij Maison Kelder
Mspace logo, huisstijl, verpakkingen Banketbakkerij Maison Kelder from m-space.nl
m-space.nl

Over Maison Kelder Taart

Wat is Maison Kelder Taart?

Maison Kelder Taart is een heerlijke taart die zijn oorsprong vindt bij de bekende banketbakkerij Maison Kelder in Zoetermeer. Deze taart staat bekend om zijn rijke smaak en verfijnde textuur. Het is een echte traktatie voor liefhebbers van zoetigheid.

Ingrediënten

Om Maison Kelder Taart te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • Optioneel: vers fruit en slagroom voor garnering

Bereidingswijze

Volg deze stappen om Maison Kelder Taart te maken:

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en voeg het vanille-extract toe. Mix alles tot een glad beslag.

Stap 3: Taart bakken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt wanneer deze in het midden van de taart wordt gestoken. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster.

Stap 4: Chocolademousse maken

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de slagroom en vouw het voorzichtig door elkaar tot een luchtige mousse.

Stap 5: Taart vullen

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel de chocolademousse gelijkmatig over de onderste helft van de taart. Leg de bovenste helft er weer op en druk voorzichtig aan.

Stap 6: Garnering

Garneer de taart met vers fruit en slagroom, indien gewenst. Serveer de Maison Kelder Taart direct of bewaar in de koelkast tot het serveren.

Voedingswaarde

De voedingswaarde per portie Maison Kelder Taart is als volgt:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 20 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel Maison Kelder Taart een heerlijke traktatie is, moet het met mate worden geconsumeerd vanwege het hoge suiker- en vetgehalte. Het kan echter een bron van energie zijn en je humeur verbeteren door de vrijgekomen endorfines. De slagroom in de taart bevat calcium, terwijl de witte chocolade antioxidanten bevat. Geniet dus van deze taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 25-30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *