Petit Beurre Taart Met Slagroom

Petit Beurre Taart Met Slagroom

Uit grootmoeders tijd Petit Beurre taart Cindys Kookblog
Uit grootmoeders tijd Petit Beurre taart Cindys Kookblog from cindyskookblog.wordpress.com
cindyskookblog.wordpress.com

Ingrediënten:

  • 250 gram Petit Beurre koekjes
  • 100 gram boter
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem maken

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Verkruimel de Petit Beurre koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en roer goed door elkaar.

Bedek de bodem van een taartvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 2: De slagroom maken

Klop de slagroom samen met de suiker, vanillesuiker en klopfix stijf. Zorg ervoor dat je een stevige slagroom krijgt die niet te vloeibaar is. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.

Stap 3: De taart opbouwen

Haal de taartvorm uit de koelkast en spuit een laagje slagroom op de koekjesbodem. Leg hier vervolgens weer een laagje Petit Beurre koekjes op en spuit hier weer slagroom op. Herhaal dit totdat alle koekjes en slagroom op zijn.

Eindig de taart met een laagje slagroom en garneer met stukjes pure chocolade. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Voedingswaarde:

De petit beurre taart met slagroom bevat per portie van 100 gram ongeveer:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 3 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel de petit beurre taart met slagroom niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart zeker geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van eten, maar wel met mate. De petit beurre koekjes bevatten vezels en energie, terwijl de slagroom zorgt voor een romige en volle smaak. Door de taart zelf te maken, kun je de hoeveelheid suiker en vet controleren.

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Koeltijd: 2 uur
  • Totaal: 2 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *