Makkelijke Taarten Met Bladerdeeg

Makkelijke Taarten Met Bladerdeeg

Recept Bladerdeeg Tompouce taart van RugerBakt voor Tante Fanny
Recept Bladerdeeg Tompouce taart van RugerBakt voor Tante Fanny from www.tantefanny.nl
www.tantefanny.nl

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, appels, peren)
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 ei, losgeklopt
  • Poedersuiker (optioneel)

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Stap 2: Bereid het fruit voor

Was het fruit en snijd het indien nodig in stukjes. Meng het fruit met de suiker en maizena.

Stap 3: Rol het bladerdeeg uit

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad.

Stap 4: Maak de taartjes

Snijd het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 10×10 centimeter. Leg een beetje fruitmengsel in het midden van elk vierkantje. Vouw de hoekjes naar binnen, zodat er een soort envelopje ontstaat.

Stap 5: Bestrijk met ei

Bestrijk de bovenkant van de taartjes met het losgeklopte ei. Dit zorgt voor een mooie glans.

Stap 6: Bak de taartjes

Leg de taartjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

Stap 7: Serveer en geniet

Laat de taartjes iets afkoelen en bestrooi ze eventueel met wat poedersuiker. Serveer ze als heerlijk dessert of bij de koffie.

Voedingswaarde

De voedingswaarde kan variëren afhankelijk van het gebruikte fruit en de hoeveelheid suiker. Gemiddeld bevat een portie taartje met bladerdeeg en fruit ongeveer 250-300 calorieën.

Gezondheidsvoordelen

Bladerdeegtaartjes met fruit kunnen een gezonde keuze zijn, omdat ze vol zitten met vitamines en mineralen uit het fruit. Daarnaast bevat bladerdeeg weinig verzadigd vet en is het een bron van koolhydraten voor energie.

Voorbereidingstijd, baktijd en totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 15 minuten
  • Baktijd: 20-25 minuten
  • Totale tijd: 35-40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *