Cookie Dough Taart Ah

Cookie Dough Taart Ah

Taart met cookie dough bodem Van der Pol
Taart met cookie dough bodem Van der Pol from www.vdpol.nl
www.vdpol.nl

Ben je gek op koekjesdeeg? Dan is deze Cookie Dough Taart van de Albert Heijn echt iets voor jou! Deze taart is heerlijk romig en vol van smaak, met stukjes koekjesdeeg door de vulling en een knapperige koekjesbodem. Het is een feestje om te maken en nog lekkerder om te eten. Lees hieronder hoe je deze heerlijke taart zelf kunt maken.

Ingrediënten

Voor de koekjesbodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram roomboter

Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes

Benodigdheden

Naast de ingrediënten heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Springvorm (24 cm)
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Deegroller

Bereidingswijze

Volg onderstaande stappen om de Cookie Dough Taart te maken:

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Stap 2: Koekjesbodem maken

Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en rol er met de deegroller overheen tot ze fijn zijn. Smelt de roomboter in een pannetje en meng dit door de gemalen koekjes. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van de springvorm. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.

Stap 3: Koekjesdeeg maken

Meng in een kom de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed door. Voeg vervolgens de bloem en vanille-extract toe en mix tot een glad beslag. Spatel als laatste de stukjes pure chocolade door het beslag.

Stap 4: Taart bakken

Haal de springvorm uit de koelkast en giet het koekjesdeegmengsel over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De taart is klaar als de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 5: Afkoelen en serveren

Laat de taart afkoelen in de springvorm voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd de taart in punten en serveer met een bolletje vanille-ijs of een toefje slagroom.

Voedingswaarde

Deze Cookie Dough Taart bevat per punt (bij 12 punten):

  • Calorieën: 380
  • Vet: 22 gram
  • Koolhydraten: 42 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel deze taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van eten en af en toe te zondigen. Deze taart bevat wel veel suiker en vet, dus het is verstandig om er niet te veel van te eten.

Bereidingstijd

De totale bereidingstijd voor deze Cookie Dough Taart is ongeveer 1 uur.

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Bakken: 30 minuten
  • Afkoelen: 15 minuten

Geniet van deze heerlijke Cookie Dough Taart van de Albert Heijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *