Pistache Taart Rudolph

Pistache Taart Rudolph

Mascarpone Witte chocolade Frambozen Pistache Taart — Anouk's Recepten
Mascarpone Witte chocolade Frambozen Pistache Taart — Anouk's Recepten from www.anouksrecepten.nl
www.anouksrecepten.nl

Ingrediënten

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gram gemalen pistachenoten
– 250 ml slagroom
– 2 eetlepels poedersuiker
– 50 gram pistachenoten, grof gehakt
– 50 gram pure chocolade, gesmolten

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in en bestuif met bloem.

Stap 2: Deeg maken

Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix tot een glad beslag. Voeg de gemalen pistachenoten toe en mix nogmaals goed door.

Stap 3: Taart bakken

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden steekt.

Stap 4: Slagroom maken

Klop ondertussen de slagroom met de poedersuiker stijf in een kom. Zet de geklopte slagroom in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Taart afwerken

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen in de vorm. Zodra de taart is afgekoeld, haal je deze voorzichtig uit de vorm en leg je deze op een serveerschaal. Bestrijk de bovenkant van de taart met de gesmolten chocolade en garneer met de gehakte pistachenoten.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 per portie
– Vet: 20 gram per portie
– Koolhydraten: 35 gram per portie
– Eiwit: 6 gram per portie
– Vezels: 2 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

Pistachenoten zijn een goede bron van vitamines en mineralen, zoals vitamine E, vitamine B6, thiamine, magnesium en fosfor. Ze bevatten ook veel antioxidanten en onverzadigde vetten, die kunnen bijdragen aan een gezond hart en gewichtsverlies. Daarnaast kunnen pistachenoten helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de spijsvertering.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 15 minuten
– Bakken: 25-30 minuten
– Totale tijd: 40-45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *