Goudspray Taart
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel vanille-extract
- 200 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
- Goudspray
Bereidingswijze
Stap 1: Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.
Stap 2: Deeg maken
Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop na elke toevoeging goed door. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven de kom en voeg het vanille-extract toe. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Stap 3: Taart bakken
Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van de taart steekt.
Stap 4: Taart afkoelen
Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen in de taartvorm op een rooster.
Stap 5: Slagroom maken
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een kom.
Stap 6: Taart decoreren
Haal de afgekoelde taart uit de vorm en snijd deze horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met de helft van de slagroom. Leg de bovenste helft er weer op en bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met de rest van de slagroom. Zet de taart vervolgens in de koelkast om op te stijven.
Stap 7: Goudspray toevoegen
Haal de taart uit de koelkast en bespuit deze gelijkmatig met de goudspray. Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.
Voedingswaarde
Per portie:
- Calorieën: 350
- Vetten: 20 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Eiwitten: 6 gram
- Vezels: 1 gram
Gezondheidsvoordelen
Hoewel deze taart geen gezondheidsvoordelen heeft, is het een heerlijke traktatie voor speciale gelegenheden. Geniet er dus van met mate!
Bereidingstijd
Voorbereiding: 15 minuten
Bakken: 25-30 minuten
Totaal: 40-45 minuten