Mini Monchou Taartjes In Glas

Mini Monchou Taartjes In Glas

Monchou taart in een glas Lovemyfood.nl
Monchou taart in een glas Lovemyfood.nl from lovemyfood.nl
lovemyfood.nl

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes
– 100 gram gesmolten boter
– 200 gram monchou
– 100 gram suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 250 ml slagroom
– 1 blikje kersen op sap
– 2 eetlepels maïzena
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel citroensap
– 1 theelepel vanille extract
– 4 glazen potjes
– 4 kersen voor decoratie

Bereidingswijze:

Stap 1: Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller tot je fijne kruimels hebt.
Stap 2: Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de koekkruimels.
Stap 3: Verdeel het koekmengsel over de bodem van de glazen potjes en druk het stevig aan met de achterkant van een lepel.
Stap 4: Zet de potjes in de koelkast om op te stijven.
Stap 5: Mix de monchou, suiker en vanillesuiker in een kom tot een glad mengsel.
Stap 6: Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het monchoumengsel.
Stap 7: Haal de potjes uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel over de koekbodem.
Stap 8: Zet de potjes terug in de koelkast om verder op te stijven.
Stap 9: Open het blikje kersen en giet het sap in een pannetje.
Stap 10: Meng de maïzena met de suiker en voeg dit toe aan het kersensap.
Stap 11: Verwarm het mengsel op laag vuur en blijf roeren tot het indikt.
Stap 12: Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap en vanille extract toe.
Stap 13: Laat de kersencompote afkoelen en verdeel het over de monchoulaag in de potjes.
Stap 14: Zet de potjes terug in de koelkast en laat ze minimaal 2 uur opstijven.
Stap 15: Garneer de mini monchou taartjes met een kers voor het serveren.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350
– Vet: 22 gram
– Verzadigd vet: 12 gram
– Koolhydraten: 32 gram
– Suiker: 24 gram
– Eiwit: 4 gram
– Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze mini monchou taartjes zijn niet alleen heerlijk, maar ze hebben ook enkele gezondheidsvoordelen. De kersen in de kersencompote zijn rijk aan antioxidanten, vitamine C en vezels. Ze kunnen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verbeteren van de spijsvertering. De monchou en slagroom in dit recept bevatten calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Het is echter belangrijk om dit dessert met mate te consumeren, vanwege het hoge vet- en suikergehalte.

Voorbereidingstijd: 30 minuten

Bereidingstijd: 2 uur

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *