Pruimencompote Taart

Pruimencompote Taart

Kerst MonChou taart Laura's Bakery
Kerst MonChou taart Laura's Bakery from www.laurasbakery.nl
www.laurasbakery.nl

Ingrediënten:

  • 500 gram pruimen
  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1: Pruimencompote maken

Was de pruimen en verwijder de pit. Snijd de pruimen in kleine stukjes en doe ze in een pan samen met de suiker. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes koken totdat de pruimen zacht zijn en de suiker is opgelost. Laat de pruimencompote afkoelen.

Stap 2: Taartdeeg maken

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, boter, eieren, vanille-extract, bakpoeder en zout in een kom. Kneed het geheel tot een deegbal. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm met het deeg.

Stap 3: Taartvulling maken

Giet de pruimencompote in de taartvorm met het deeg. Verdeel de compote gelijkmatig over de bodem.

Stap 4: Bakken

Zet de taartvorm in de voorverwarmde oven en bak de pruimencompote taart ongeveer 30 minuten, of totdat het deeg goudbruin is.

Stap 5: Serveren

Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer de pruimencompote taart als dessert of bij de koffie. Je kunt de taart eventueel nog bestrooien met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt

Calorieën: 250

Vetten: 10 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwitten: 4 gram

Gezondheidsvoordelen:

Pruimen zijn rijk aan vezels, vitamine C en antioxidanten. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering, het verlagen van het cholesterolgehalte en het verbeteren van de algemene gezondheid.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 30 minuten

Totaal: 1 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *