Monchou Taart Maken Dr Oetker
Ingrediënten:
- 200 gram digestive koekjes
- 100 gram boter
- 500 gram Monchou
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 ml slagroom
- 1 blikje kersen op siroop
Bereidingswijze:
Stap 1: Bodem maken
Verkruimel de digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla erop met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de koekkruimels. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm. Zet de bodem in de koelkast om op te stijven.
Stap 2: Monchou mengsel maken
Klop de Monchou los in een kom. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en mix nogmaals goed door. Klop in een andere kom de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het Monchou mengsel.
Stap 3: Taart bakken
Haal de bodem uit de koelkast en giet het Monchou mengsel eroverheen. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 160 graden Celsius. Laat de taart vervolgens afkoelen in de springvorm.
Stap 4: Kersentopping maken
Giet de kersen af en vang de siroop op. Verwarm de siroop in een pannetje en los eventueel wat suiker op als je het zoeter wilt maken. Laat de siroop afkoelen. Verdeel de kersen over de taart en giet de siroop eroverheen.
Stap 5: Taart opstijven
Zet de taart minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, in de koelkast zodat hij goed kan opstijven.
Voedingswaarde:
- Calorieën: 350 per portie
- Vet: 21 gram per portie
- Koolhydraten: 35 gram per portie
- Eiwit: 6 gram per portie
Gezondheidsvoordelen:
Deze monchou taart bevat een goede hoeveelheid calcium door de Monchou en is daardoor goed voor de botten. Daarnaast bevat de taart ook vitamine A, vitamine B en vitamine D. De kersen op de taart bevatten antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van ontstekingen in het lichaam.
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 20 minuten
- Bakken: 60 minuten
- Koelen: minimaal 4 uur
- Totaal: ongeveer 5 uur