Reliefmat Taart

Reliefmat Taart

Monchoutaart/kwarktaart met Alpro Go On (koemelkvrij, lactosevrij
Monchoutaart/kwarktaart met Alpro Go On (koemelkvrij, lactosevrij from www.keurmerkjansen.nl
www.keurmerkjansen.nl

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling:

  • 500 gram aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels maïzena

Bereidingswijze

Stap 1: Het deeg maken

Begin met het maken van het deeg voor de taart. Meng de bloem, boter, suiker, ei en zout in een kom. Kneed het geheel goed door totdat er een stevig deeg ontstaat. Verpak het deeg in plastic folie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het deeg uitrollen

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad. Zorg ervoor dat het deeg groot genoeg is om de bodem en zijkanten van de taartvorm te bedekken. Vet de taartvorm in en leg het deeg erin. Druk het deeg goed aan en snijd het overtollige deeg weg.

Stap 3: De vulling maken

Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes aardbeien in een kom en voeg de suiker en maïzena toe. Meng alles goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en voeg dit toe aan het aardbeienmengsel. Roer voorzichtig door totdat alles goed gemengd is.

Stap 4: De taart bakken

Giet het aardbeienmengsel in de taartvorm met het deeg. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius en bak deze in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

Stap 5: Serveren

Haal de taart uit de oven en laat deze volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Snijd de taart in punten en serveer deze met een toefje slagroom. Geniet van je zelfgemaakte reliefmat taart!

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 250
  • Vet: 15 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwitten: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze reliefmat taart bevat verse aardbeien, die rijk zijn aan vitamine C en antioxidanten. Vitamine C is goed voor je immuunsysteem en antioxidanten helpen je lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Daarnaast bevat deze taart ook calcium en eiwitten uit de slagroom, wat goed is voor je botten en spieren.

Voorbereidingstijd: 45 minuten

Bereidingstijd: 30 minuten

Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *