Monchou Taart Waar Te Koop

Monchou Taart Waar Te Koop

MonChou taart
MonChou taart from zoetenverleidelijk.blogspot.com
zoetenverleidelijk.blogspot.com

Ingrediënten

  • 200 gram Digestive koekjes
  • 100 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 400 gram MonChou roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram frambozen
  • 150 gram blauwe bessen
  • 150 gram bramen
  • 4 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verkruimel de Digestive koekjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller. Zorg dat de koekjes goed fijn zijn.
  2. Smelt de boter in een pan op laag vuur of in de magnetron.
  3. Meng de gesmolten boter door de verkruimelde koekjes en roer goed door totdat alles goed gemengd is.
  4. Druk het koekjesmengsel stevig aan op de bodem van een springvorm en zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
  5. Doe de MonChou roomkaas in een grote kom en mix met een handmixer totdat het glad en romig is.
  6. Voeg de slagroom, suiker en vanille-extract toe aan de MonChou en mix op hoge snelheid totdat er stijve pieken ontstaan.
  7. Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten.
  8. Verwarm de gelatineblaadjes in een klein pannetje op laag vuur totdat ze gesmolten zijn.
  9. Voeg de gesmolten gelatine toe aan het MonChou mengsel en mix goed door.
  10. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk het MonChou mengsel over de koekjesbodem.
  11. Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel en zet de taart terug in de koelkast om op te stijven, dit duurt ongeveer 2 uur.
  12. Was de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen en laat ze goed uitlekken.
  13. Snijd de aardbeien in plakjes.
  14. Haal de taart uit de koelkast en verdeel de aardbeien, frambozen, blauwe bessen en bramen over de bovenkant van de taart.
  15. Bestrooi de taart met poedersuiker.
  16. Zet de taart terug in de koelkast en laat hem nog minstens 1 uur opstijven.

Voedingswaarde

Per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vetten: 25 gram
  • Koolhydraten: 30 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze monchoutaart bevat veel verse vruchten, die rijk zijn aan vitaminen en antioxidanten. De MonChou en slagroom bieden een goede bron van calcium en eiwitten. Het eten van deze taart kan bijdragen aan een gezondere huid en een betere spijsvertering.

Voorbereidingstijd, Kooktijd, Totale tijd

  • Voorbereidingstijd: 30 minuten
  • Kooktijd: 10 minuten
  • Totale tijd: 3 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *