Olaf Taart Zelf Maken

Olaf Taart Zelf Maken

Pin van Caroline Koster op Taarten Frozen Taart, Disney taarten
Pin van Caroline Koster op Taarten Frozen Taart, Disney taarten from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor de cake:

– 250 gram boter

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 250 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Voor de vulling:

– 250 milliliter slagroom

– 2 eetlepels suiker

– 200 gram mascarpone

Voor de decoratie:

– Marsepein of fondant in verschillende kleuren

– Eetbare verf of kleurstof

– Poedersuiker

– Snoepjes of chocolade voor de ogen en mond van Olaf

– Satéprikkers

Benodigdheden

– Mixer

– Taartvorm

– Bakpapier

– Spuitzak

– Deegroller

Bereidingswijze

Stap 1: De cake bakken

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet de taartvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

3. Mix de boter en suiker samen in een kom tot een luchtig mengsel.

4. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed na elke toevoeging.

5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het mengsel en mix op lage snelheid tot een glad beslag.

6. Voeg het vanille-extract toe en mix nogmaals goed door.

7. Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.

8. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

9. Laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Stap 2: De vulling maken

1. Klop de slagroom samen met de suiker stijf.

2. Voeg de mascarpone toe en mix kort door tot een stevig mengsel.

Stap 3: De taart vullen en decoreren

1. Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen krijgt.

2. Bestrijk de onderste laag met een laagje van de vulling.

3. Leg de bovenste laag erop en druk voorzichtig aan.

4. Bestrijk de hele taart vervolgens met een dun laagje van de vulling.

5. Rol het marsepein of fondant uit met behulp van een deegroller.

6. Bedek de taart met het uitgerolde marsepein of fondant en druk goed aan.

7. Snijd eventueel overtollig marsepein of fondant weg.

8. Meng de eetbare verf of kleurstof met een beetje water en verf de details van Olaf, zoals zijn neus, ogen en mond.

9. Steek de snoepjes of chocolade in de taart om de ogen en mond van Olaf te maken.

10. Bestrooi de taart tot slot met wat poedersuiker voor een sneeuweffect.

Voedingswaarde

– Calorieën: 350 kcal per portie

– Vet: 20 gram per portie

– Koolhydraten: 35 gram per portie

– Eiwitten: 5 gram per portie

Gezondheidsvoordelen

– Deze taart bevat veel suiker en vet, dus het is belangrijk om er met mate van te genieten.

– Marsepein en fondant bevatten veel calorieën, dus ook hier geldt: geniet met mate.

– Mascarpone is een romige kaas die rijk is aan calcium en vitamine A.

– Slagroom bevat veel vet, maar ook vitamine A en vitamine D.

– Eieren zijn een goede bron van eiwitten en bevatten ook vitamine B12 en vitamine D.

– Bloem bevat koolhydraten, vezels en verschillende B-vitaminen, maar heeft weinig voedingswaarde.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Baktijd: 30-35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *