Opera Taart Maken

Opera Taart Maken

Taart maken van sponzen. De slagroom is gemaakt van witte kit in een
Taart maken van sponzen. De slagroom is gemaakt van witte kit in een from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Biscuit

– 4 eieren

– 120 gram suiker

– 120 gram bloem

– 1 theelepel vanille-extract

– Snufje zout

Crème au beurre

– 200 gram boter

– 200 gram poedersuiker

– 2 eierdooiers

– 1 theelepel vanille-extract

Chocoladeganache

– 200 gram pure chocolade

– 200 ml slagroom

Bereidingswijze

Biscuit

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

3. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.

4. Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel glanzend is.

5. Voeg de eidooiers en vanille-extract toe en spatel voorzichtig door het mengsel.

6. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel ook dit voorzichtig door.

7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

8. Bak de biscuit in ongeveer 20 minuten gaar.

9. Laat de biscuit volledig afkoelen voordat je verder gaat.

Crème au beurre

1. Klop de boter op kamertemperatuur luchtig.

2. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel licht en romig is.

3. Voeg de eierdooiers en vanille-extract toe en klop nogmaals goed door.

Chocoladeganache

1. Hak de pure chocolade fijn.

2. Verwarm de slagroom in een steelpannetje tot net onder het kookpunt.

3. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe.

4. Roer goed door tot de chocolade volledig gesmolten is en het mengsel glad is.

Opbouwen van de taart

1. Snijd de biscuit in 2 of 3 lagen, afhankelijk van de gewenste hoogte van de taart.

2. Bestrijk elke laag biscuit met een laag crème au beurre.

3. Giet een dunne laag chocoladeganache over elke laag crème au beurre.

4. Stapel de lagen op elkaar en bedek de buitenkant van de taart met een laag crème au beurre.

5. Giet de resterende chocoladeganache over de bovenkant van de taart en laat het langs de zijkanten druipen.

6. Laat de taart minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem serveert.

Voedingswaarde

Deze opera taart bevat per portie (1/12 van de taart):

– Calorieën: 450

– Vet: 30 gram

– Koolhydraten: 40 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de opera taart niet de gezondste keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te genieten van een traktatie. Daarnaast bevat deze taart eieren en boter, die goede bronnen zijn van eiwitten en vetten. Eieren bevatten ook belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en vitamine D. Geniet dus van een stukje opera taart als onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bakken: 20 minuten

– Opstijven: 1 uur

– Totale tijd: 1 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *