Paarden Taart Recept

Paarden Taart Recept

paardentaart dubbelhandig
paardentaart dubbelhandig from dubbelhandig.nl
dubbelhandig.nl

Ingrediënten

  • 200 gram wortelen
  • 200 gram appels
  • 200 gram haver
  • 200 gram rozijnen
  • 4 eieren
  • 200 gram volkoren meel
  • 200 gram bruine suiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout

Bereidingswijze

Stap 1: Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een ronde taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Stap 2: Wortelen en Appels

Schil de wortelen en appels en rasp ze fijn. Doe ze in aparte kommen en zet opzij.

Stap 3: Deeg maken

In een grote kom, meng de eieren, suiker en zonnebloemolie. Voeg het volkoren meel, haver, bakpoeder, kaneel, vanille-extract en zout toe. Meng goed tot een glad deeg.

Stap 4: Wortelen en Appels toevoegen

Voeg de geraspte wortelen en appels toe aan het deeg. Meng goed zodat alles goed gemengd is.

Stap 5: Rozijnen toevoegen

Voeg de rozijnen toe aan het deeg en roer nogmaals goed door.

Stap 6: Taart bakken

Giet het deeg in de ingevette taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Stap 7: Afkoelen en serveren

Laat de taart afkoelen in de vorm, haal hem eruit en laat volledig afkoelen op een rooster. Snijd in plakjes en serveer.

Voedingswaarde

Per portie (1 plakje):

  • Calorieën: 250
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Eiwit: 5 gram
  • Vezels: 4 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze paardentaart is niet alleen lekker, maar ook gezond! Wortelen zijn rijk aan vitamine A, wat goed is voor de ogen en het immuunsysteem. Appels bevatten veel vezels en antioxidanten, die kunnen helpen bij het verlagen van het risico op hartziekten. Haver is een goede bron van langzame koolhydraten, die langdurige energie leveren. Rozijnen bevatten natuurlijke suikers en vezels. Dit recept is ook vezelrijk en bevat minder vet en suiker dan traditionele taartrecepten.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 20 minuten

Bakken: 40-45 minuten

Totaal: 1 uur en 5 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *