Vulling Hartige Taart Creme Fraiche
Ingrediënten
Voor het deeg:
– 250 gram bloem – 125 gram koude boter – 1 ei – snufje zout
Voor de vulling:
– 200 gram spekjes – 1 rode ui – 200 gram champignons – 150 gram crème fraîche – 100 gram geraspte kaas – 3 eieren – zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 1: Het deeg maken
– Meng de bloem en het zout in een kom. – Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan de kom. – Kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg. – Voeg het ei toe en kneed het deeg verder tot een samenhangend geheel. – Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: De vulling maken
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. – Bak de spekjes in een droge koekenpan totdat ze knapperig zijn. – Snijd de rode ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. – Bak de ui en champignons in het achtergebleven vet van de spekjes. – Meng in een kom de crème fraîche, geraspte kaas en eieren. – Breng op smaak met zout en peper. – Voeg de gebakken spekjes, ui en champignons toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
Stap 3: De taart bakken
– Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg. – Prik met een vork gaatjes in de bodem. – Giet het crème fraîche mengsel in de taartvorm. – Bak de hartige taart in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde
– Calorieën: 350 kcal – Vet: 25 gram – Koolhydraten: 20 gram – Eiwitten: 15 gram
Gezondheidsvoordelen
– De hartige taart met crème fraîche bevat veel eiwitten, wat goed is voor de spieropbouw. – Champignons hebben een hoog gehalte aan belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B, selenium en koper. – Ui en knoflook hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen het immuunsysteem versterken. – Crème fraîche bevat gezonde vetten die goed zijn voor de huid en het haar.
Bereidingstijd
– Voorbereiding: 40 minuten – Bereiding: 30 minuten – Totale tijd: 70 minuten