Panda Taart Zelf Maken

Panda Taart Zelf Maken

Panda taart Panda taarten, Dessert ideeën, Cupcake fondant
Panda taart Panda taarten, Dessert ideeën, Cupcake fondant from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 80 gram suiker

– 1 ei

Voor de vulling:

– 500 gram mascarpone

– 200 gram poedersuiker

– 200 ml slagroom

– 1 theelepel vanille-extract

Voor de decoratie:

– 100 gram witte chocolade

– 50 gram pure chocolade

– Zwarte kleurstof

Bereidingswijze

Deeg maken:

1. Meng de bloem, boter, suiker en ei in een kom en kneed tot een samenhangend deeg.

2. Rol het deeg uit tot een cirkel en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.

3. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de taartvorm in de koelkast om het deeg te laten rusten.

Vulling maken:

1. Mix de mascarpone, poedersuiker, slagroom en vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.

2. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.

Decoratie maken:

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en verdeel deze over de bovenkant van de taart.

2. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg zwarte kleurstof toe om de chocolade zwart te maken.

3. Maak met behulp van een spuitzak kleine rondjes van de zwarte chocolade op de witte chocolade.

4. Trek met een satéprikker lijntjes door de rondjes om de panda ogen en mond te vormen.

5. Laat de chocolade hard worden en serveer de panda taart.

Voedingswaarde

Een portie panda taart (1/8 van de taart) bevat ongeveer:

– Calorieën: 375

– Vet: 24 gram

– Koolhydraten: 36 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel panda taart niet per se gezond is, kan het af en toe genieten van een zelfgemaakte taart een positief effect hebben op je humeur en welzijn. Het maken van een taart kan ontspannend en creatief zijn, en het delen van de taart met anderen kan sociale verbindingen versterken. Het is belangrijk om taart met mate te eten en te genieten van een gebalanceerd dieet met voldoende groenten, fruit en vezels.

Voorbereidingstijd, Bereidingstijd, Totale tijd

– Voorbereidingstijd: 30 minuten

– Bereidingstijd: 20 minuten

– Totale tijd: 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *