Petit Beurre Taart Libelle Lekker

Petit Beurre Taart Libelle Lekker

Uit grootmoeders tijd Petit Beurre taart Cindys Kookblog
Uit grootmoeders tijd Petit Beurre taart Cindys Kookblog from cindyskookblog.wordpress.com
cindyskookblog.wordpress.com

Ingrediënten

  • 250 gram Petit Beurre koekjes
  • 125 gram boter
  • 200 milliliter slagroom
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje zout
  • optioneel: verse aardbeien of ander fruit ter decoratie

Bereidingswijze

Bodem

Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.

Doe de Petit Beurre koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller.

Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en roer goed door.

Druk het koekjesmengsel stevig aan in een ingevette taartvorm en zet in de koelkast om op te stijven.

Vulling

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron.

Klop in een kom de eieren, suiker, vanillesuiker, bloem en een snufje zout tot een glad mengsel.

Schep de gesmolten chocolade en de slagroom erdoorheen en meng goed door elkaar.

Giet het mengsel op de koekjesbodem in de taartvorm.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Laat de taart afkoelen in de taartvorm voordat je hem uit de vorm haalt.

Voedingswaarde

De petit beurre taart bevat gemiddeld per portie:

  • Calorieën: 350
  • Vet: 24 gram
  • Koolhydraten: 28 gram
  • Eiwitten: 5 gram
  • Vezels: 2 gram

Gezondheidsvoordelen

Hoewel de petit beurre taart niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart geen kwaad. Het is belangrijk om te genieten van voeding en af en toe te kunnen zondigen. De taart bevat weliswaar veel calorieën en vet, maar kan als onderdeel van een gebalanceerd dieet worden gegeten.

Benodigde tijd

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Bereiding: 30 minuten
  • Totaal: 50 minuten

Stap-voor-stap methode

  1. Smelt de boter en verkruimel de Petit Beurre koekjes.
  2. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel stevig aan in een taartvorm.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  5. Klop de eieren, suiker, vanillesuiker, bloem en zout in een kom tot een glad mengsel.
  6. Schep de gesmolten chocolade en de slagroom door het mengsel.
  7. Giet het mengsel op de koekjesbodem in de taartvorm.
  8. Bak de taart in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  9. Laat de taart afkoelen in de taartvorm voordat je hem uit de vorm haalt.
  10. Decoreer de taart eventueel met verse aardbeien of ander fruit.
  11. Serveer de petit beurre taart en geniet ervan!

De petit beurre taart is een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is. Met een knapperige koekjesbodem en een romige chocoladevulling is het een traktatie voor elke gelegenheid. Of je nu een feestje hebt of gewoon zin hebt in iets lekkers, deze taart zal zeker in de smaak vallen. Probeer het zelf en laat je verrassen door de heerlijke smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *