Vegetarische Hartige Taart Met Bladerdeeg

Vegetarische Hartige Taart Met Bladerdeeg

Hartige spinazietaart met bladerdeeg recept Boodschappen Boodschappen
Hartige spinazietaart met bladerdeeg recept Boodschappen Boodschappen from www.boodschappen.nl
www.boodschappen.nl

Ingrediënten:

Voor het deeg:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 1 ei

– 1 snufje zout

– 2 eetlepels water

Voor de vulling:

– 300 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, champignons)

– 150 gram geraspte kaas

– 4 eieren

– 200 ml room

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Begin met het maken van het deeg. Zeef de bloem in een grote kom en voeg de koude boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes, totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.

2. Voeg het ei, zout en water toe aan het mengsel en kneed alles goed door elkaar. Als het deeg te droog is, voeg dan nog een beetje water toe. Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

4. Snijd ondertussen de groenten in kleine stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en bak de groenten kort aan. Breng op smaak met zout en peper en laat ze afkoelen.

5. Klop de eieren los in een kom en voeg de room toe. Breng op smaak met zout en peper.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed hiermee een ingevette taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

7. Verdeel de gebakken groenten over de bodem en giet het eimengsel er overheen.

8. Strooi de geraspte kaas over de taart.

9. Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin.

10. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Voedingswaarde:

– Calorieën: 350 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwit: 12 gram

Gezondheidsvoordelen:

– Deze vegetarische hartige taart is rijk aan groenten, wat zorgt voor een goede inname van vitamines en mineralen.

– Bladerdeeg bevat weinig verzadigde vetten en is daardoor een gezonde keuze.

– Door de toevoeging van eieren en kaas is de taart een goede bron van eiwitten.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 30 minuten

– Bereiding: 45 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *