Petit Beurre Taart Met Vanillepudding

Petit Beurre Taart Met Vanillepudding

Petit beurretaart
Petit beurretaart from kookgerief.blogspot.com
kookgerief.blogspot.com

Ingrediënten

Voor de taart:

  • 300 gram Petit Beurre koekjes
  • 150 gram boter
  • 200 ml slagroom
  • 500 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 4 eidooiers
  • 100 gram suiker
  • 50 gram bloem

Voor de decoratie:

  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • 50 gram melkchocolade

Bereidingswijze

Stap 1: Het maken van de vanillepudding

1. Verwarm de melk in een pan op laag vuur.

2. Meng in een kom de eidooiers, suiker en vanillesuiker tot een glad mengsel.

3. Voeg de bloem toe aan het eidooiermengsel en meng goed door.

4. Giet een beetje van de warme melk bij het eidooiermengsel en roer goed door.

5. Giet het eidooiermengsel vervolgens bij de rest van de warme melk in de pan.

6. Verwarm het mengsel al roerend op laag vuur totdat het indikt tot een gladde vanillepudding.

Stap 2: Het maken van de taartbodem

1. Smelt de boter in een pan op laag vuur.

2. Verkruimel de Petit Beurre koekjes en meng ze met de gesmolten boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de bodem van een ingevette taartvorm.

4. Druk het mengsel stevig aan met de achterkant van een lepel.

Stap 3: Het samenstellen van de taart

1. Giet de vanillepudding over de taartbodem en strijk het glad met een spatel.

2. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Decoratie

Smelt de pure chocolade, witte chocolade en melkchocolade apart van elkaar au bain-marie.

Haal de taart uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade over de taart in een patroon naar keuze.

Laat de chocolade hard worden voordat je de taart serveert.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1 stuk taart

Calorieën: 300

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 35 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze petit beurre taart met vanillepudding is een heerlijke traktatie, maar bevat ook enkele gezonde ingrediënten.

De melk in de vanillepudding is een goede bron van calcium, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden.

Eidooiers bevatten vitamine B12, wat essentieel is voor een gezond zenuwstelsel.

Slagroom is rijk aan vitamine A, wat goed is voor de huid en het immuunsysteem.

Bereidingstijd

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 20 minuten

Totaal: 2 uur en 50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *