Frangipane Taart Maken

Frangipane Taart Maken

Tarte tatin frangipane Dagelijkse kost Recept Voedsel ideeën
Tarte tatin frangipane Dagelijkse kost Recept Voedsel ideeën from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

Taartdeeg

– 200 gram bloem

– 100 gram koude boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– Snufje zout

Frangipane vulling

– 150 gram amandelmeel

– 100 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1 eetlepel bloem

Optioneel:

– Vers fruit, zoals aardbeien, frambozen of perziken

– Poedersuiker voor decoratie

Bereidingswijze

Taartdeeg

1. Meng de bloem, suiker en zout in een kom.

2. Snijd de koude boter in kleine blokjes en voeg dit toe aan het bloemmengsel.

3. Kneed het geheel met je handen tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het ei toe en kneed tot een samenhangend deeg.

5. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Frangipane vulling

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Mix de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed na elke toevoeging.

4. Voeg het amandelmeel, vanille-extract en bloem toe en mix tot een gladde massa.

De taart maken

1. Vet een taartvorm in met boter en bekleed met het taartdeeg.

2. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg.

3. Verdeel de frangipane vulling over de bodem.

4. Snijd het verse fruit in plakjes en leg deze bovenop de vulling.

5. Bak de taart in ongeveer 30-35 minuten goudbruin en gaar.

6. Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

7. Bestrooi de taart eventueel met poedersuiker voor een extra feestelijk effect.

Voedingswaarde

– Calorieën: 300 per portie

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 30 gram

– Eiwit: 6 gram

Gezondheidsvoordelen

De frangipane taart bevat amandelmeel, wat rijk is aan gezonde vetten en vezels. Deze gezonde vetten kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezond hart. Daarnaast bevat de taart ook vers fruit, dat vol zit met vitamines en antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen het immuunsysteem versterken en beschermen tegen ziekten.

Bereidingstijd

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bakken: 30-35 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *