Petit Beurre Taart Mokka

Petit Beurre Taart Mokka

Petit Beurre Taart Recept Jeroen Meus
Petit Beurre Taart Recept Jeroen Meus from letum-liber.blogspot.com
letum-liber.blogspot.com

Ingrediënten:

  • 300 gram Petit Beurre koekjes
  • 250 ml sterke koffie
  • 200 ml slagroom
  • 150 gram witte suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract

Bereidingswijze:

Stap 1: Koffie mengen

Begin met het mengen van de sterke koffie en de oploskoffie in een kom. Roer goed totdat de oploskoffie volledig is opgelost.

Stap 2: Slagroom kloppen

Klop de slagroom in een andere kom stijf met een elektrische mixer. Voeg de helft van de suiker toe terwijl je blijft kloppen. Zet de geklopte slagroom in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken.

Stap 3: Boter en suiker mengen

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de resterende suiker toe en roer goed door totdat de suiker is opgelost en het mengsel glad is.

Stap 4: Eieren toevoegen

Breek de eieren in een kom en klop ze los. Voeg de losgeklopte eieren toe aan het boter-suikermengsel en blijf roeren totdat alles goed gemengd is.

Stap 5: Cacaopoeder toevoegen

Voeg het cacaopoeder toe aan het mengsel en roer goed door totdat het cacaopoeder volledig is opgenomen.

Stap 6: Vanille-extract toevoegen

Voeg het vanille-extract toe aan het mengsel en roer nogmaals goed door.

Stap 7: Laagjes maken

Neem een vierkante of rechthoekige bakvorm en bedek de bodem met een laag Petit Beurre koekjes. Doop de koekjes kort in de koffie en leg ze op de bodem van de bakvorm. Zorg ervoor dat de koekjes goed aansluiten.

Bedek de laag koekjes met een laag van het boter-suikermengsel. Strijk het mengsel gelijkmatig uit over de koekjes.

Herhaal deze stappen totdat alle koekjes en het mengsel op zijn. Eindig met een laag van het mengsel.

Stap 8: Afwerking

Bedek de bakvorm met plasticfolie en zet deze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal de taart uit de koelkast en snijd deze in mooie stukken. Serveer de Petit Beurre Taart Mokka bij voorkeur gekoeld.

Voedingswaarde:

Energie: 350 kcal per portie

Vet: 18 gram

Koolhydraten: 45 gram

Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel deze Petit Beurre Taart Mokka een heerlijke traktatie is, is het belangrijk om te genieten van zoete lekkernijen met mate. Het bevat een goede bron van energie door de aanwezigheid van suiker en koolhydraten. Het kan een opkikker zijn op een vermoeiende dag. Slagroom bevat vetten, dus het is belangrijk om er niet te veel van te eten als je op een gezond dieet bent. Geniet van deze taart als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 10 minuten

Totale tijd: 4 uur en 40 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *