Lekkere Taartvulling

Lekkere Taartvulling

lekkere taart met banaan en caramel vulling (bastogne bodem) Taart
lekkere taart met banaan en caramel vulling (bastogne bodem) Taart from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten:

  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 200 ml melk

Bereidingswijze:

Stap 1: Bereid het beslag voor

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer tot het mengsel glad is. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

Klop de eieren in een kom los. Voeg het boter-suiker mengsel toe en meng goed door elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder, vanille-extract en zout toe en meng tot een glad beslag. Voeg als laatste de melk toe en meng nogmaals goed door elkaar.

Stap 2: Bak de taart

Giet het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de vulling toevoegt.

Stap 3: Bereid de vulling voor

Er zijn vele mogelijkheden voor lekkere taartvullingen. Hier zijn een paar suggesties:

Chocoladevulling:

Smelt 200 gram pure chocolade au bain-marie. Klop 250 ml slagroom stijf en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng goed door elkaar. Voeg eventueel wat poedersuiker toe voor extra zoetheid.

Fruitvulling:

Snijd je favoriete fruit in stukjes. Meng het fruit met een beetje suiker en laat het even staan zodat het fruit wat sap loslaat. Voeg eventueel een beetje maïzena toe om het sap wat dikker te maken.

Banketbakkersroom:

Verwarm 500 ml melk in een pan tot het bijna kookt. Klop in een kom 4 eidooiers, 100 gram suiker en 50 gram bloem tot een glad mengsel. Voeg een beetje van de warme melk toe aan het eimengsel en roer goed door. Giet het eimengsel terug in de pan met melk en verwarm op laag vuur terwijl je blijft roeren. Laat de banketbakkersroom afkoelen voordat je het gebruikt als taartvulling.

Stap 4: Vul de taart

Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden. Verdeel de vulling gelijkmatig over de onderste helft van de taart. Plaats de bovenste helft er weer bovenop.

Stap 5: Serveer en geniet!

Decoreer de taart naar wens met bijvoorbeeld vers fruit, chocoladeschilfers of slagroom. Serveer de taart en geniet van deze heerlijke lekkernij!

Voedingswaarde:

De voedingswaarde van de taartvulling kan variëren, afhankelijk van de gekozen ingrediënten en de hoeveelheid vulling die je gebruikt. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie van de taartvulling:

  • Calorieën: 200
  • Vet: 10 gram
  • Koolhydraten: 25 gram
  • Eiwit: 3 gram
  • Vezels: 1 gram

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel taartvulling niet de meest gezonde keuze is, kan het af en toe genieten van een stukje taart een positief effect hebben op je humeur en algemeen welzijn. Het is belangrijk om te genieten van eten, ook al is het niet altijd even gezond. Zorg er wel voor dat je ook voldoende gezonde voeding binnenkrijgt en taartvulling met mate consumeert.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 15 minuten

Bakken: 30-35 minuten

Totale tijd: 45-50 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *