Taart Zonder Varkensgelatine

Taart Zonder Varkensgelatine

Hartige taart zonder ei Kook Gewoon Recept Zonder ei, Groente
Hartige taart zonder ei Kook Gewoon Recept Zonder ei, Groente from nl.pinterest.com
nl.pinterest.com

Ingrediënten:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 100 gram suiker

– 2 eieren

– 1 zakje vanillesuiker

– 250 ml melk

– 1 zakje gelatinepoeder (geschikt voor vegetariërs)

– 300 ml slagroom

– 3 eetlepels poedersuiker

– vers fruit naar keuze

Bereidingswijze:

Stap 1: De bodem

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de bloem, boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Kneed met je handen tot een deegbal. Vet een taartvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan met je handen. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2: De vulling

Klop de eieren los in een kom. Verwarm de melk in een pannetje en voeg langzaam de losgeklopte eieren toe. Blijf goed roeren zodat de eieren niet stollen. Voeg de gelatinepoeder toe en blijf roeren tot het goed is opgelost. Laat het mengsel afkoelen.

Stap 3: De slagroom

Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de afgekoelde gelatinevulling toe aan de slagroom en meng goed door elkaar.

Stap 4: Het opmaken

Giet het slagroommengsel over de bodem in de taartvorm. Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Stap 5: Het serveren

Garneer de taart met vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, frambozen of kiwi. Snijd de taart in punten en serveer.

Voedingswaarde:

Portiegrootte: 1 punt taart

Calorieën: 250

Vetten: 15g

Koolhydraten: 25g

Eiwitten: 5g

Gezondheidsvoordelen:

Deze taart zonder varkensgelatine is geschikt voor vegetariërs en bevat geen dierlijke producten. Gelatine wordt vaak gemaakt van varkensbotten, maar in dit recept gebruiken we een gelatinepoeder dat geschikt is voor vegetariërs. Het is een heerlijke traktatie voor iedereen die geen varkensgelatine wil consumeren.

Bereidingstijd:

Voorbereiding: 30 minuten

Bereiding: 15 minuten

Totaal: 2 uur en 45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *