Makkelijke Mooie Taart
Ingrediënten
Voor de taartbodem:
– 200 gram biscuitjes
– 100 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
– 500 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– 100 gram suiker
– 2 theelepels vanille-extract
Voor de topping:
– Vers fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
– Poedersuiker
Bereidingswijze
Stap 1: Bereid de taartbodem voor
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla erop met een deegroller totdat ze fijn zijn. Meng de gesmolten boter door de kruimels totdat alles goed gemengd is.
Stap 2: Maak de taartbodem
Druk het kruimelmengsel stevig aan op de bodem van een taartvorm. Zorg ervoor dat de bodem gelijkmatig bedekt is en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast en laat deze minstens 30 minuten opstijven.
Stap 3: Bereid de vulling voor
Klop de slagroom stijf in een grote kom. Voeg de mascarpone, suiker en vanille-extract toe en klop alles goed door elkaar totdat het een stevig mengsel is.
Stap 4: Vul de taartbodem
Haal de taartbodem uit de koelkast en schep het slagroommengsel erop. Verdeel het gelijkmatig over de bodem en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Stap 5: Decoreer de taart
Snijd het verse fruit in plakjes of stukjes en verdeel het over de bovenkant van de taart. Strooi er wat poedersuiker overheen voor een extra feestelijk effect.
Stap 6: Laat de taart opstijven
Zet de taart in de koelkast en laat deze minstens 2 uur opstijven, zodat de vulling stevig wordt.
Voedingswaarde
Deze taart bevat per portie ongeveer:
– Calorieën: 350
– Vet: 25 gram
– Koolhydraten: 30 gram
– Eiwitten: 5 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze taart bevat fruit, wat een bron is van vitamines en mineralen. Het gebruik van mascarpone en slagroom zorgt voor een heerlijk romige smaak, maar moet met mate geconsumeerd worden vanwege het hoge vetgehalte.
Bereidingstijd
– Voorbereiding: 20 minuten
– Koeltijd: 2 uur
– Totale tijd: 2 uur en 20 minuten
Dit recept voor makkelijke mooie taart is perfect voor een feestelijke gelegenheid of gewoon als traktatie voor jezelf. De taartbodem van verkruimelde biscuitjes en gesmolten boter is eenvoudig te maken en vormt de basis voor een heerlijke romige vulling van slagroom en mascarpone. Het verse fruit bovenop zorgt voor een kleurrijk en feestelijk effect. Geniet ervan!