Progres Taart Ingredienten

Progres Taart Ingredienten

Progrestaart Jan Linders
Progrestaart Jan Linders from www.janlinders.nl
www.janlinders.nl

Ingrediëntenlijst:

Voor het deeg:

– 200 gram bloem

– 100 gram boter

– 1 ei

– 50 gram suiker

– 1 theelepel vanille-extract

– snufje zout

Voor de vulling:

– 200 gram pure chocolade

– 200 gram melkchocolade

– 200 gram witte chocolade

– 400 ml slagroom

– 4 eieren

Voor de topping:

– 100 gram pure chocolade

– 100 ml slagroom

– 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Stap 1: Het deeg maken

Meng de bloem, boter, ei, suiker, vanille-extract en zout in een kom. Kneed het geheel tot een stevig deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2: Het deeg uitrollen

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem blind in de oven voor 10 minuten.

Stap 3: De vulling maken

Smelt de pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade au bain-marie. Klop de eieren los in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.

Stap 4: De taart bakken

Giet de vulling in de voorgebakken taartbodem. Bak de taart in de oven voor ongeveer 30 minuten, of totdat de vulling stevig is geworden. Laat de taart volledig afkoelen.

Stap 5: De topping maken

Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door elkaar totdat een glanzende ganache ontstaat. Voeg de poedersuiker toe en roer nogmaals goed door.

Stap 6: De taart decoreren

Giet de ganache over de afgekoelde taart en strijk dit gelijkmatig uit. Laat de ganache hard worden in de koelkast.

Voedingswaarde:

– Energie: 300 kcal

– Vet: 20 gram

– Koolhydraten: 25 gram

– Eiwit: 5 gram

Gezondheidsvoordelen:

Deze progres taart bevat chocolade, wat bekend staat om zijn positieve effecten op je humeur. Chocolade bevat stoffen die je een gelukkig gevoel kunnen geven. Daarnaast bevat deze taart ook eieren, wat een goede bron van eiwitten is.

Bereidingstijd:

– Voorbereiding: 45 minuten

– Bakken: 40 minuten

– Totale tijd: 1 uur en 25 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *