Tortilla Taart Van Sonja Bakker
Ingrediënten
- 6 eieren
- 6 tortilla wraps
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 150 gram geraspte kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.
Voeg de paprika’s en courgette toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.
Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed door.
Leg een tortilla wrap op de bodem van een ronde ovenschaal en schep een laag van het gehakt-groentemengsel erop. Bestrooi met een beetje geraspte kaas.
Herhaal deze laagjes met de overige tortilla wraps en het gehakt-groentemengsel, eindig met een laagje geraspte kaas.
Klop de eieren los in een kom en giet dit over de tortilla taart.
Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de eieren gestold zijn en de kaas goudbruin is.
Voedingswaarde
Portiegrootte: 1/8 van de taart
Calorieën: 300
Vet: 15 gram
Koolhydraten: 20 gram
Eiwit: 20 gram
Gezondheidsvoordelen
Deze tortilla taart is een gezonde en voedzame maaltijd. Het bevat veel groenten, zoals paprika en courgette, die rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen. Het mager rundergehakt zorgt voor een goede bron van eiwitten. Daarnaast is deze taart ook nog eens glutenvrij vanwege het gebruik van tortilla wraps in plaats van deeg. Het is een heerlijke optie voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd
15 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten