Tortilla Taart Van Sonja Bakker

Tortilla Taart Van Sonja Bakker

17 Best images about Sonja Bakker on Pinterest Focaccia, Quiche and Wraps
17 Best images about Sonja Bakker on Pinterest Focaccia, Quiche and Wraps from www.pinterest.com
www.pinterest.com

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 6 tortilla wraps
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze glazig.

Voeg de paprika’s en courgette toe aan de pan en bak deze mee tot ze zacht zijn.

Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

Leg een tortilla wrap op de bodem van een ronde ovenschaal en schep een laag van het gehakt-groentemengsel erop. Bestrooi met een beetje geraspte kaas.

Herhaal deze laagjes met de overige tortilla wraps en het gehakt-groentemengsel, eindig met een laagje geraspte kaas.

Klop de eieren los in een kom en giet dit over de tortilla taart.

Bak de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de eieren gestold zijn en de kaas goudbruin is.

Voedingswaarde

Portiegrootte: 1/8 van de taart

Calorieën: 300

Vet: 15 gram

Koolhydraten: 20 gram

Eiwit: 20 gram

Gezondheidsvoordelen

Deze tortilla taart is een gezonde en voedzame maaltijd. Het bevat veel groenten, zoals paprika en courgette, die rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen. Het mager rundergehakt zorgt voor een goede bron van eiwitten. Daarnaast is deze taart ook nog eens glutenvrij vanwege het gebruik van tortilla wraps in plaats van deeg. Het is een heerlijke optie voor een gezonde en smaakvolle maaltijd.

Voorbereidingstijd

15 minuten

Bereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

45 minuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *